Dries Devenyns: “We gaan nog een hele sterke Julian Alaphilippe zien”

Foto: BELGA

Een sterkte Dries Devenyns (Deceuninck– Quick-Step ) kleurde mee de finale in dienst van Julian Alaphilippe, maar de Franse kopman kon het harde werk van zijn 37-jarige luitenant niet verzilveren. “Het is niet gelukt vandaag. Dat kan gebeuren”, reageerde Devenyns bij de VRT. “Het is niet evident om alles volgens plan te laten verlopen. We wilden er een zware finale van maken, ook om de groene trui te beschermen. Het is jammer dat de groep met Marc Hirschi op de voorlaatste klim wegreed en ook wegbleef.”

“We zaten vooraf met de laatste klim in ons hoofd en hebben ons ook aan dat plan gehouden. Bravo voor Hirschi dat hij hier wint. Hij maakt deel uit van een sterke nieuwe lichting. Dat is alleen maar goed voor onze sport. Nu komt er een zware week aan. Ik ga nog wel eens proberen om mee te gaan in een ontsnapping en we willen uiteraard ook de groene trui behouden. Wij zijn een ambitieuze ploeg.”

Kopman Alaphilippe deed wel een uitval in het slot, maar werd al snel weer ingelopen. “Maar je kan toch niet zeggen dat hij een slechte Tour rijdt?”, vindt Devenyns. “Hij won al die etappe in Nice en droeg het geel. Het is alleen jammer dat hij die gele trui verloor door het aannemen van die bidon. Julian gedraagt zich niet anders dan vorig jaar. Ik denk dat we de komende maand nog een heel sterke Alaphilippe zullen zien.” (jpdv)

AANGERADEN