Weerbericht: Mooi weekend, vanaf maandag zomers warm

Bron © BELGA

Foto: Photo News

Vrijdag wordt het vrij zonnig en zacht met maxima tussen 20 en 24 graden. Ook het weekend blijft zacht, al is er zaterdag meer kans op bewolking. Steek de zonnecrème en de parasols nog niet te ver weg want begin volgende week wordt het warm en zonnig en kan het kwik zelfs richting 30 graden klimmen. Dat meldt het KMI.

Na het optrekken van het ochtendgrijs wordt het vrijdag droog en licht tot gedeeltelijk bewolkt. De maxima schommelen tussen 20 en 24 graden.

Zaterdag blijft het rustig en vrij mooi met zonnige perioden, maar in de loop van de dag verwacht het KMI meer bewolking, vooral over het noorden van het land. De maxima schommelen tussen 19 graden aan zee en 24 graden in Belgisch Lotharingen.

Zondag blijft het rustig en mooi weer met zon en af en toe enkele hoge wolkenvelden. De temperaturen halen 20 tot 25 graden.

Na het weekend wordt het zonnig en zomers warm met maandag maxima tussen 26 en 30 graden. En ook dinsdag blijft het zonnig en zomers met temperaturen tot zelfs 31 graden.

Woensdag kan het nog vrij zonnig blijven met wat meer stapelwolken. Er is dan wel een kleine kans op enkele buien op het einde van de dag. Maxima rond of boven 25 graden.

AANGERADEN
Meest recent