Vincent Kompany en Eden Hazard over Kevin De Bruyne in documentaire: “In het begin zeurde hij alleen maar”

Manchester City begint dit weekend aan het nieuwe Premier League-seizoen. Om dat te vieren, bracht de club van Pep Guardiola een documentaire uit: ‘Made in Belgium’, over Kevin De Bruyne. En daarin komen onder anderen Vincent Kompany en Eden Hazard aan het woord.

De trainer van Anderlecht blikt op een bepaald moment terug op het debuut van ‘KDB’ bij de Rode Duivels. “Hij kwam erbij op een heel jonge leeftijd en maakte niet meteen een goeie indruk”, herinnert Kompany zich nog levendig. “Hij zeurde alleen maar (lacht). Hij probeerde veel dingen die niet lukten. Maar na verloop van tijd wist je van: dit is de beste speler die we hebben.”

Volgens Hazard is De Bruyne een echte leider. “Als hij iets te zeggen heeft, dan zal hij het zeggen. Hij is zo’n speler”, aldus de aanvaller van Real Madrid. “Als hij niet gelukkig is, dan zal hij dat tonen en zeggen hoe het wel moet. Dat moet je ook accepteren, hij ziet dingen die ik niet zie. Ik volg hem.”

Er werd ook onder anderen teruggeblikt naar een clash tussen Man City en Chelsea uit 2017, toen De Bruyne het enige doelpunt van de wedstrijd scoorde.

Door Vincent Van Genechten