Gewone Australiërs die op zoek gingen naar vermiste Belg Théo Hayez zijn vrijwilligers van het jaar

80 vrijwilligers die in en rond het Australische Byron Bay maandenlang zochten naar een spoor van de vermiste Belg Théo Hayez, zijn down under tot vrijwilligersteam van het jaar bekroond. Vader Laurent bedankte de vrijwilligers, die hij zijn ‘Australische familie’ noemt, op sociale media nog eens voor hun ongelooflijke bijdrage aan de zoektocht. De 18-jarige rugzaktoerist verdween in de nacht van 31 mei vorig jaar en is nog altijd niet teruggevonden.

Tommy Huyghebaert

“De vrijwilligers zijn erin geslaagd om samen een unieke en zeer efficiënte taskforce te creëren die iets heeft bereikt dat anders niet mogelijk zou zijn geweest voor de familie. Niet alleen door de geografische afstand tussen België en Australië, maar ook vanwege de ongelooflijke toewijding, vasthoudendheid , kracht en energie toen het gezin emotioneel verzwakt was door de ernst van de situatie”, oordeelde jury van de NSW Volunteer Awards.

LEES OOK. Een jaar spoorloos, een jaar vol vragen: alles wat we weten over de mysterieuze verdwijning van Théo Hayez (+)

“Er zijn zeer sterke banden en mooie vriendschappen ontstaan ​​tussen de vrijwilligers en leden van de familie van Théo. In die zeer dramatische en moeilijke tijden is hun steun, hulp en liefde cruciaal geweest om het gezin sterk te houden. Tijdens deze zeer moeilijke tijden voor het gezin hebben de vrijwilligers de beste kant van de mens laten zien en hebben ze een schitterend licht aangestoken in het midden van de duisternis. Het werk van de vrijwilligers bij het helpen en ondersteunen van de zoektocht heeft dan ook een ongelooflijke morele en emotionele steun aan het gezin opgeleverd.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Dat de woorden van de jury volledig klopten blijkt ook uit de emotionele en dankbare post van vader Laurent Hayez die de vrijwilligers uit Byron Bay feliciteerde met hun award. Hij noemt ze zijn Australische familie en stuurt vanuit ons land zijn liefde en respect. “Nog maar eens heeft het volk de f##in’ macht.”

 ©  David Murray

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten