Egan Bernal en co moeten (voorlopig) geen uitsluiting van de Tour vrezen: teller positieve coronatesten weer op nul gezet

Foto: PRESSE SPORTS

Ineos Grenadiers, Mitchelton-Scott, AG2R La Mondiale en Cofidis kunnen opgelucht ademhalen. Ze moeten niet langer vrezen voor een uitsluiting uit de Tour de France als er komende maandag opnieuw iemand binnen hun team positief zou testen op corona.

In een gezamenlijk communiqué lieten ASO en UCI dinsdag weten dat vier leden uit de omkadering van diverse teams positief hadden getest: Cofidis, AG2R La Mondiale, Ineos Grenadiers en Mitchelton Scott zagen elk één staflid afhaken.

Bij een tweede positieve test, op de tweede rustdag komende maandag, zouden deze teams de Tour moeten verlaten. Maar ASO en de UCI hebben die regel versoepeld. Na overleg met de Franse overheid werd beslist om de teller opnieuw op nul te zetten.

“Iedereen begint opnieuw vanaf nul positieve gevallen”, vertelde een bron aan Reuters, wat later bevestigd werd door Cyclingnews. “Maar als er voor die nieuwe ronde tests nog een positief geval opduikt bij een van de vier betrokken teams, moeten ze de Tour verlaten.”

Door Vincent Van Genechten
AANGERADEN
Meest recent