Man rijdt in op politie in centrum Amsterdam

Een 30-jarige man uit Zaanstad is vrijdagochtend vroeg op het Muntplein in Amsterdam met een busje tot drie keer toe ingereden op een politieauto. Daarna is de verdachte weggereden, waarbij hij twee politiemotoren, die op de weg waren geplaatst om hem tegen te houden, heeft overreden. Dat meldt de politie. Waarschuwingsschoten werden gelost.

Nadat de bestuurder meerdere keren op de politieauto was ingereden, vluchtte hij weg. De verdachte reed vervolgens twee politiemotoren omver die op straat waren neergezet als versperring. In de politieauto zaten twee agenten. Zij raakten gewond. Op de motoren zaten geen bestuurders.

Het busje, dat zich uiteindelijk vastreed op een wegversperring, vloog in brand. Toen agenten de verdachte uit het voertuig wilden halen, is pepperspray gebruikt om hem te kunnen oppakken. De bestuurder raakte lichtgewond. Tijdens het incident, dat rond 4.25 uur gebeurde, heeft de politie waarschuwingsschoten gelost.

Het inrijden op de politieauto gebeurde volgens een Nederlandse politiewoordvoerder schijnbaar uit het niets. Naar het motief van de verdachte is het nog gissen.

bekijk ook

Meterslange kade in Amsterdam ingestort

Ballerina danst door lege straten in Amsterdam

Door CJ
AANGERADEN