Bauke Mollema zes weken out na valpartij in de Tour

 
Bron: Eigen berichtgeving en Belga

Een val op 85 kilometer van de finish is Bauke Mollema fataal geworden. De Nederlander van Trek-Segafredo belandde in de gracht en moest de strijd staken met een gebroken pols. Volgens zijn ploeg Trek-Segafredo moet de Nederlander zes weken revalideren. Het team verwacht dat zijn seizoen voorbij is. Romain Bardet moest opgeven na dezelfde valpartij.

Mollema stond dertiende in het klassement maar mikte vooral op ritwinst. Een valpartij in een flauwe bocht naar rechts trok echter een streep doorheen zijn ambities. 

“Hij heeft een complexe breuk in zijn linkerpols”, zei teamarts Nino Daniele van Trek-Segafredo. “Bauke zal worden geopereerd, maar we moeten nog even kijken wanneer. We hopen snel. We gaan hem ook nog verder onderzoeken. Hij is nu pijnvrij.”

Mollema gaf huilend op, zo vertelden omstanders. Hij werd aanvankelijk met een ambulance vervoerd. Uiteindelijk bracht een helikopter hem naar naar een ziekenhuis in Clermont-Ferrand. Daar liet hij een scan van zijn gekwetste pols maken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

(gvdl, wic)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten