Gilbert, Degenkolb en Wellens maken dinsdag al rentree in Ronde van Luxemburg

 ©  Photo News

Philippe Gilbert en de Duitser John Degenkolb, die vielen in de openingsetappe van de Ronde van Frankrijk, en Tim Wellens, die een week voor de Tour ten val kwam op training, maken dinsdag alle drie hun rentree in de Ronde van Luxemburg (2.Pro). Dat heeft Lotto Soudal vrijdag bekendgemaakt.

Maarten DelvauxBron: BELGA

“De patellafractuur van mijn linkerknie bleek uiteindelijk een heropening van mijn oude fractuur uit 2018”, verklaart Gilbert in het persbericht. “Het is een non-union fractuur die na een paar dagen niet veel pijn meer veroorzaakte. Daarom heb ik vrij vroeg de training kunnen hervatten. Gisteren heb ik 4,5 uur gereden. Ik wil echt koersen. Dit seizoen is al zo kort. De rittenkoers in Luxemburg is ideaal voor mij. Al in de Ronde van Wallonië zag ik dat koersen een vruchtbaar effect had op mijn conditie. In Luxemburg streef ik naar hetzelfde effect. Ik heb de Tour gemist, maar de klassiekers moeten nog komen. Ik ben ambitieus en heb veel honger.”

“Ik heb de fiets een week aan de kant moeten laten”, stelt Wellens. “Maar ondertussen ben ik dus alweer een dikke week aan het trainen. Ik voel me goed. Al is het natuurlijk afwachten hoe het gevoel in competitie zal zijn. Daarvoor is Luxemburg ideaal. Ik bereid me voor op de klassiekers. Na Luxemburg volgen eerst het BK en ook het WK in Imola zie ik wel zitten.”

“Het was voor mij een grote shock om de Tour te verlaten na een val met zware klap op beide knieën”, aldus Degenkolb. “Ik had aan beide kanten last van een kneuzing. Een controle twee dagen later in het ziekenhuis van Frankfurt bevestigde dat er geen breuken waren. De eerste week was erg pijnlijk, vooral vanwege de schaafwonden. Maar ondertussen train ik al vijf dagen. Ik ben ontzettend blij dat ik de competitie veel eerder dan verwacht kan hervatten. Mijn goede conditie zal niet weg zijn. Ik heb er alle vertrouwen in. De Ronde van Luxemburg leent zich perfect als voorbereiding op de rest van het seizoen, met name de BinckBank Tour en de klassiekers.”

Selectie Lotto Soudal voor Ronde van Luxemburg:

Philippe Gilbert (Bel), John Degenkolb (Dui), Tim Wellens (Bel), Harm Vanhoucke (Bel), Tosh Van der Sande (Bel), Tomasz Marczynski (Pol)

# Belga context View full context on [BelgaBox]

(belga)

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt