Sasha Weemaes is snelste van het pak in Heistse Pijl

 ©  Photo News

Sasha Weemaes heeft zaterdag de Heistse Pijl, een kermiskoers in de straten van Heist-op-den-Berg, op zijn naam geschreven. De 22-jarige renner van Sport Vlaanderen-Baloise was in een massasprint sneller dan Gerben Thijssen en Emiel Vermeulen. Gil D’Heygere werd vierde voor Stan Dewulf.

wic, blg

Een kopgroep van zowat 20 renners mocht in het centrum van Heist-op-den-Berg de slotronde aansnijden met een voorsprong van een kleine minuut. In dat gezelschap zaten met Sep Vanmarcke, Jelle Wallays en Tosh Van der Sande enkele kleppers. Het peloton had echter de jacht ingezet op de kopgroep en dat inspireerde Sep Vanmarcke om alleen een uitval op poten te zetten. De West-Vlaming kreeg evenwel geen vrijgeleide en werd snel weer tot de orde geroepen door zijn vroegere metgezellen.

Naarmate de meet naderde, was de verstandhouding vooraan helemaal zoek. In de grote groep menden de renners van Sport Vlaanderen-Baloise en zij knabbelden stelselmatig aan de achterstand van het peloton. Jelle Wallays ging in volle finale versnellen. De rest werd bijgebeend door het peloton. Dat lot was ook Wallays beschoren. Onder de rode vod was ook hij eraan voor de moeite. In de daaropvolgende massasprint was Sasha Weemaes de sterkste. Weemaes reed onlangs nog de Ronde van Hongarije en werd er in de voorlaatste etappe 4e.

Op de erelijst volgt Weemaes de Colombiaan Alvaro Hodeg op.

Oorspronkelijk was de Heistse Pijl op 6 juni voorzien, maar omwille van de coronacrisis werd de wedstrijd uitgesteld tot 1 augustus. Vanwege de verstrengde coronamaatregelen in de provincie Antwerpen kon de Heistse Pijl ook dan echter niet doorgaan. Uiteindelijk kreeg de organisatie groen licht voor 12 september.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt