Julie Allemand sluit eerste WNBA-seizoen bij Indiana met nederlaag af, Emma Meesseman naar play-offs?

Foto: AP

Belgian Cat Julie Allemand sluit het eerste seizoen in de WNBA en met Indiana Fever af met een nederlaag. Een sterk spelende Allemand (11 punten, 5 rebounds, 9 assists) en co. verloren met 98-86 van Minnesota Lynx.

Met 6 op 22 eindigt Indiana Fever op de elfde en voorlaatste plaats. Allemand kende wel een schitterend debuut in de WNBA en is met knappe gemiddeldes van 8,5 punten, 4,2 assists en 5,8 assists. kandidaat voor de prestigieuze trofee Rookie van het Jaar. Geen enkele rookie deed ooit beter. Julie Allemand keert maandag terug naar België om er een weekje vakantie te nemen. Vervolgens vervoegt ze haar nieuwe team, het Franse Montpellier waar de Belg Thibaut Petit coach is.

Emma Meesseman naar play-offs?

Emma Meesseman werkt vanavond met Washington Mystics de laatste wedstrijd van de reguliere fase af. Met 8 op 21 prijkt de kampioen alleen op de achtste stek. De top 8 is geplaatst voor de play-offs. Washington neemt het komende nacht tegen Atlanta Dream op. Atlanta telt net als Dallas Wings 7 op 21. Dallas speelt vannacht tegen het laatst geklasseerde New York Liberty. Als Emma Meesseman en haar ploegmaats vanavond winnen is een stek in de play-offs een feit.

“Door Black Lives Matter en de corona-pandemie misten we vier speelsters (waaronder Elena Della Donne, de MVP van de vorige campagne). Tijdens het seizoen hadden we ook met blessures (Meesseman miste twee wedstrijden met een schouderblessure, red.) af te rekenen. Halen we de eindronde zou ik dat een knappe prestatie vinden,” aldus Emma Meesseman, vorig seizoen de MVP van de WNBA-finale. De play-offs in de WNBA vatten dinsdag 15 september aan. De WNBA-competitie wordt deze zomer afgewerkt op de IMG Academy in Bradenton (Florida). De WNBA koos ervoor alle speelsters in één bubbel onder te brengen om zo het risico op coronabesmetting te verkleinen.

Julie Allemand sluit eerste WNBA-seizoen bij Indiana met nederlaag af, Emma Meesseman naar play-offs?
Foto: AP
Door Patrick Ceulemans
  • AANGERADEN
    Meest recent