Jongen (13) gevonden met hond op schoot en oma achterin de auto tijdens bosbrand

Wyatt Tofte en zijn papa Chris. 

Wyatt Tofte en zijn papa Chris. 

Bron: Telegraaf/ABC News

Van de slachtoffers van de allesverwoestende natuurbranden in het westen van de Verenigde Staten is de 13-jarige Wyatt Tofte ongetwijfeld de meest besproken. De jongen werd woensdag dood gevonden achter het stuur van de auto van de familie, met zijn hond Duke op schoot en zijn oma Peggy Mosso (71) achterin de auto.

Vader Chris Tofte aan de telefoon nadat hij het slechte nieuws kreeg. 

Vader Chris Tofte aan de telefoon nadat hij het slechte nieuws kreeg. ©  AP

De familie is ervan overtuigd dat de jongen is omgekomen in een poging zijn slecht ter been zijnde oma van de vlammenzee te redden.

Dat hun huis gevaar liep, wist de familie Tofte wel. Op maandagavond pakte Angela Mosso de hoogst noodzakelijke spullen in voor een evacuatie, terwijl haar echtgenoot Chris Tofte vertrok om een aanhanger op te halen waarin de familie hun spullen kon meenemen, zo meldt ABC News. Het vuur was op dat moment nog zo’n 25 kilometer verderop; tijd genoeg, zo dachten ze.

Halsoverkop vertrekken

Die nacht echter bereikte de brand al het huis in de bosrijke omgeving en moesten Angela, haar moeder Peggy en haar zoon Wyatt halsoverkop vertrekken in een van de auto’s van de familie. Ver kwamen ze niet, vermoedelijk omdat de banden van de auto begonnen te smelten. Angela vertelde haar zoon dat hij met zijn hond moest vluchten, maar besefte ook dat ze haar moeder zou moeten achterlaten. Peggy had een gebroken knie waar ze nog aan geopereerd moest worden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Terwijl Angela Mosso door de zinderende hitte de weg afliep, werd ze bijna aangereden door haar eigen man, die met de aanhanger was teruggekeerd. Tofte bracht zijn vrouw in veiligheid en reed daarna opnieuw het bos in, richting zijn huis om zijn zoon te zoeken. Vergeefs.

Pas woensdag kwam het slechte nieuws: Wyatt was gevonden, achter het stuur van de achtergebleven auto bij het huis, met zijn oma achterin en zijn hond op schoot. Het is duidelijk dat hij een poging had gedaan ook zijn oma te redden.

Angela Mosso kreeg donderdag het nieuws dat zij haar moeder en haar zoon heeft verloren. Zij wordt behandeld in een brandwondencentrum in Portland.

Vader Chris Tofte die de zoektocht naar zijn zoon mee coördineerde. 

Vader Chris Tofte die de zoektocht naar zijn zoon mee coördineerde. ©  AP

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten