Matthias Diependaele reageert op uithaal Mathias De Clercq: “Beetje flauw en zwak”

Bron © BELGA

Vlaams minister Matthias Diependaele (N-VA) vindt de uithaal van Mathias De Clercq (Open VLD) “een beetje flauw en zwak”. De Gentse burgemeester laat in de krant De Zondag optekenen dat hij vindt dat N-VA het land probeert te saboteren en hoopt dat het Vivaldi-project slaagt. Dat verwijt is volgens Diependaele “vooral een teken van zwakte.”

LEES OOK: Mathias De Clercq vindt dat Open VLD “open beweging” moet worden en haalt uit naar N-VA: “Met hen valt federaal niet te besturen”

De Clercq haalt zondagochtend uit naar N-VA. “Het is N-VA niet te doen om onze economie”, laat hij optekenen. “Dat is maar de saus bovenop het échte gerecht: het einde van dit land. Daarom valt er federaal niet te besturen met N-VA.” De burgemeester wil dat Open Vld moet evolueren van klassieke partij naar een open beweging.

Maar bij N-VA vallen de opmerkingen niet goed. “Als je zelf geen verhaal meer te brengen hebt, dat je dan maar begint te schieten en anderen probeert zwart te maken”, zegt Diependaele in de marge van een bezoek aan Open Monumentendag. “Ik vind dat een beetje flauw en zwak.”

AANGERADEN