Miljardair Bloomberg steunt voormalige rivaal Joe Biden met 100 miljoen dollar in Amerikaanse presidentsverkiezingen

Bron © BELGA

Michael Bloomberg Foto: REUTERS

Miljardair Michael Bloomberg is volgens ‘The Washington Post’ van plan zeker 100 miljoen dollar te spenderen aan de campagne van de Democratische presidentskandidaat Joe Biden in de Amerikaanse ‘swing state’ Florida. Zijn adviseurs vertelden de krant dat de oud-burgemeester van New York City dat besluit nam nadat Donald Trump had laten weten uit eigen zak 100 miljoen te willen stoppen in zijn herverkiezingsstrijd in Florida.

De Republikeinse president staat in de peilingen achter op Biden, maar is bereid er alles aan te doen de kloof te dichten, desnoods door eigen kapitaal aan te spreken. Trump haalde voor zijn nationale campagne in augustus in totaal 210 miljoen op. Dat was aanzienlijk minder dan zijn Democratische rivaal, die vorige maand een recordbedrag van 364,5 miljoen vergaarde om zich te presenteren in de aanloop naar de verkiezingen van 3 november.

Opinieonderzoekers constateerden de voorbije weken dat Trump in Florida inloopt op Biden. “Het stemmen begint in Florida op 24 september, dus de noodzaak een echte kapitaalinjectie te geven in deze staat is heel groot”, zei Bloombergs adviseur Kevin Sheekey in de Post.

Door jvh
AANGERADEN