Lotto-Soudal ziet Philippe Gilbert, John Degenkolb en Tim Wellens terugkeren in de Ronde van Luxemburg

 ©  Photo News

De 80e editie van de Ronde van Luxemburg (2.Pro) vat op dinsdag 15 september niet aan met een traditionele proloog in de straten van de hoofdstad van het Groothertogdom. De organisatoren verkozen om vanaf de eerste dag een rit in lijn op de agenda te zetten. Zo krijgen de renners vijf opeenvolgende etappes te verwerken. Telkens over glooiende wegen, eigen aan Luxemburg.

Bron: BELGA

Met Lotto Soudal, Alpecin-Fenix, Bingoal-Wallonie Bruxelles, Circus-Wanty Gobert en Sport Vlaanderen-Baloise komen er vijf Belgische teams aan de start.Deze Ronde van Luxemburg ligt ook veel later op het seizoen dan eerdere edities. Toen werd deze rittenkoers steevast georganiseerd begin de maand juni. Nu opteerde men voor de periode 15 tot en met 19 september. Met Ag2r-La Mondiale, Astana, Bahrain-Mc Laren, Groupama-FDJ, Lotto Soudal, NTT Pro Cycling, Trek-Segafredo en UAE-Team Emirates wisten de organisatoren de interesse los te weken bij acht WorldTeams.

Bij Lotto Soudal de opmerkelijke rentree van het drietal Philippe Gilbert, John Degenkolb en Tim Wellens. Tony Gallopin is dan weer een in het oog springende naam bij Ag2r-La Mondiale. De Franse kampioen Arnaud Démare is het speerpunt bij Groupama-FDJ. Mark Cavendish hoopt zijn sprinterscapaciteiten nog eens te ontplooien voor Bahrain-McLaren.

Vorig jaar ging de eindzege in de Ronde van Luxemburg naar de Spanjaard Jesus Herrada die het haalde voor de Nederlander Maurits Lammertink en de Italiaan Andrea Pasqualon. De laatste Belgische eindzege dateert van 2017 toen Greg Van Avermaet huiswaarts mocht keren met de gele trui.

John Degenkolb viel uit tijdens de eerste rit in de Tour ©  Photo News

Deelnemende ploegen

WorldTour: Ag2r-La Mondiale, Astana, Bahrain-Mc Laren, Groupama-FDJ, Lotto-Soudal, NTT Pro Cycling, Trek-Segafredo, UAE-Team Emirates

ProTour: Alpecin-Fenix, Bardiani-CSF, Bingoal-Wallonie Bruxelles, Burgos-BH, Caja Rural, Circus-Wanty Gobert, Nippo Delko Provence, Riwal-Readynez, Sport Vlaanderen-Baloise, Team Arkéa-Samsic, Uno-X Pro Cycling Team, Vini-Zabu

Continentale ploegen: Leopard, Natura4Ever-Roubaix, Vorarlberg-Santic, W52-FC Porto

Ritten

Dinsdag 15 september: Luxemburg-Luxemburg (133,5 km)

Woensdag 16 september: Remisch-Hesperange (160,8 km)

Donderdag 17 september: Rosport-Schifflange (164,3 km)

Vrijdag 18 september: Rodange-Differdange (201 km)

Zaterdag 19 september: Mersch-Luxemburg (177 km)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten