WK-debutant Loïc Vliegen is tevreden met selectie: “Vergelijkbaar met een Ardennenparcours, dat moet me liggen”

 

 ©  Photo News

Loïc Vliegen maakt deel uit van het achttal dat op 27 september de Belgische kleuren verdedigt in de WK-wegrit in Imola. Bondscoach Rik Verbrugghe nam hem maandag op in zijn selectie, waarin Wout van Aert en Greg Van Avermaet de kopmannen zijn. Op de website van zijn ploeg Circus-Wanty Gobert reageert de 26-jarige Vliegen verheugd.

jmgBron: BELGA

LEES OOK. Volledige selectie bekend: Wout van Aert en Greg Van Avermaet zijn de kopmannen bij de Belgen op het WK wielrennen

“De selectie voor het Europese kampioenschap heb ik blijkbaar nipt gemist, dus ben ik zeer tevreden dat ik er voor het wereldkampioenschap wel bij ben”, reageer Vliegen op de website van zijn werkgever Circus Wanty Gobert.

“De bondscoach heeft vorige week het parcours verkend en omschreef het als gelijkaardig aan een Ardennenparcours, wat me dus moet liggen. De aankomst op het autocircuit in Imola ken ik alvast, omdat deze in de Giro d’Italia in 2018 ook als aankomstplaats figureerde. De rest van het parcours zal ik ter plaatse moeten ontdekken.”

Voor Vliegen wordt het zijn eerste WK bij de profs. In de Ronde van Luxemburg wil hij zich klaarstomen. Onlangs pakte hij nog zijn eerste seizoenszege in de Franse eendagswedstrijd Tour du Doubs (1.1).

“Met mijn team hebben we een mooie voorbereiding richting deze belangrijke afspraak uitgestippeld”, gaat Vliegen verder. “Vorige zaterdag maakte ik van de kermiskoers in Heist gebruik om er een kwalitatieve lange trainingsdag van te maken en de aankomende Ronde van Luxemburg, met vijf wedstrijddagen die gewoonlijk intensief zijn, is de ideale laatste rechte lijn. Ik wil er op mijn eerste wereldkampioenschap bij de profs het uiterste uit halen voor onze twee kopmannen Van Aert en Van Avermaet.”

 

 ©  Photo News

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten