Dit is het aangrijpende moment waarop een verloren gelopen babygeitje herenigd wordt met zijn kudde

Bron © Unilad, KameraOne

Een familie ontdekte vorige week een babygeitje dat vastzat in een put in de Filipijnse stad Antipolo. Het gezin redde het dier, maar wist niet waar het geitje vandaan kwam. Ze gingen op zoek naar de eigenaar, maar plots kwamen ze een hele kudde geiten tegen. “Ze hadden hetzelfde toefje witte vacht als ons geitje”, klinkt het. Toen de babygeit de kudde zag en zijn enthousiasme niet meer kon bedwingen, werd onmiddellijk duidelijk dat hij weer thuis was.

Het geitje werd ontdekt toen het gilde vanuit de put waarin het gevangenzat. Het gezin dat het dier vond, nam het onmiddellijk mee naar huis en legde het in de watten. “Ik stond om de twee uur op om het kleine geitje melk te geven”, aldus Ken Arceo. “Hij was zo lief en speelde met mijn kleine zusje en onze honden.”

Arceo zocht snel op hoe hij kleine geiten moest verzorgen en liet het dier zelfs bij zich slapen. “Ik had gelezen dat ze erg gevoelig zijn voor kou, dus wilde ik het geitje opwarmen met mijn lichaam.” Het nieuwe gezinslid kreeg ook een naam: Shawarma D. Geit. Maar Arceo besefte ook dat hij moest uitzoeken waar het geitje vandaan kwam.

“Hartverwarmend”

In de buurt van het gezin kende niemand de geit en het dier werd ook niet opgeëist. “We wilden het zoekgebied vergroten”, aldus Arceo. “Maar in plaats van de eigenaar, ontdekten we een volledige kudde geiten.” Toen merkten ze dat alle geiten een toefje wit haar hadden, net zoals Shawarma.

“Ik zette Shawarma neer om zijn reactie op de kudde te zien. Tot onze verbazing zetten de geiten het niet op een lopen, maar ze maakten wel veel kabaal.” Toen Shawarma kreetjes begon te slaken, wist het gezin dat hij weer thuis was. “Hij liep onmiddellijk naar een van de geiten, die ook naar hem toe kwam gerend. We vermoeden dat zij zijn mama is.”

Het Filipijnse gezin keek toe hoe de kudde naar een hoger gelegen gebied klom, om langzaam uit het gezicht te verdwijnen. “Het was een hartverwarmende ervaring die ons veel voldoening gaf”, zegt Arceo nog. “Ik hoop dat het anderen kan inspireren om mensen én dieren die in nood zijn, te helpen.”

bekijk ook

Berggeiten per helikopter naar andere locatie gebracht omdat ze wandelaars aanvallen voor hun urine

Berggeiten palmen stadje in lockdown in, zelfs politie kan hen niet verjagen

‘Wondergeitje’ raakte vlak na geboorte verlamd, maar gaf de moed niet op

Door pjv
Meest recent