Lionel Messi topt opnieuw het lijstje van best verdienende voetballers in 2020 en komt in select clubje terecht

Foto: REUTERS

Het Amerikaanse zakentijdschrift Forbes heeft zijn jaarlijkse lijstje van grootverdieners in het internationale voetbal gepubliceerd. Lionel Messi prijkt helemaal bovenaan: de Argentijnse aanvoerder van FC Barcelona zag vorig seizoen zo’n 106 miljoen euro op zijn bankrekening verschijnen.

Messi gaat hiermee Cristiano Ronaldo (98,4) vooraf, Neymar maakt de top drie vol met 80,8 miljoen euro aan inkomsten. Forbes baseert zich op de geschatte lonen van de voetballers, maar ook op extrasportieve inkomsten uit sponsorovereenkomsten en persoonlijke deals.

Neymars ploegmaat Kylian Mbappé is de sterkste stijger in het lijstje van de topverdieners: hij gaat van een zevende naar de vierde plek.

Door zijn inkomsten uit 2020 heeft Lionel Messi de kaap van een miljard dollar (840 miljoen euro) aan inkomsten overschreden. De Argentijnse balgoochelaar treedt daarmee toe tot een heel select clubje van sportmiljardairs.

De 33-jarige Messi is pas de vierde sportman die het astronomische bedrag van een miljard dollar aan inkomsten bereikt. Golfer Tiger Woods, bokser Floyd Mayweather en Messi’s eeuwige rivaal Cristiano Ronaldo gingen hem voor. Ook basketlegende Michael Jordan zit in het miljardairsclubje maar hij haalde het gros van zijn inkomsten pas na zijn carrière binnen dankzij een megacontract met Nike en de aankoop van NBA-club Charlotte Hornets.

Best verdienende voetballers volgens Forbes (in miljoen euro)

1. Lionel Messi (FC Barcelona) 106

2. Cristiano Ronaldo (Juventus) 98,4

3. Neymar (PSG) 80,8

4. Kylian Mbappé (PSG) 35,3

5. Mohamed Salah (Liverpool) 31,1

6. Paul Pogba (Manchester United) 28,6

7. Antoine Griezmann (FC Barcelona) 27,8

8. Gareth Bale (Real Madrid) 24,4

9. Robert Lewandowski (Bayern Munchen) 23,6

10. David de Gea (Manchester United) 22,7

Door jmg
AANGERADEN