Nieuwe brokkelbrug in Gent? Steenweg afgesloten wegens vallende stenen

Foto: fvv

Gent / Ledeberg -

Deze namiddag werd de Hundelgemsesteenweg tussen de Jozef Vervaenestraat en de Jules De Cocklaan afgesloten voor alle verkeer. Brokstukken beton van wel 20 centimeter groot waren losgekomen van de spoorwegbrug en creëerden zo een levensgevaarlijke situatie voor passerende voetgangers, fietsers en automobilisten. Omstreeks 19 uur werd de steenweg weer vrijgemaakt.

De steenweg werd afgesloten voor alle verkeer nadat omstreeks 16.15 uur alarm was geslagen over vallende brokstukken van de spoorwegbrug. Daarbij werd volgens de politie geen schade aangericht.

“Het ging wel om behoorlijk veel stukken beton, waarvan sommige tot 20 centimeter lang waren”, aldus de woordvoerder van de politie.

Nieuwe brokkelbrug in Gent? Steenweg afgesloten wegens vallende stenen
Technici van Infrabel inspecteren de zijkant van de brug op loshangende stenen Foto: fvv

Spoorwegbeheerder Infrabel heeft het over stenen aan de zijkant van de metalen brug. “Wij hebben onmiddellijk een snelheidsbeperking tot 40 km/u ingesteld voor treinen op en om de brug”, zegt Frédéric Petit van Infrabel. “Meteen kwamen onze mensen ter plekke om samen met een aannemer loshangende stenen te verwijderen.”

Over de oorzaak kan Infrabel zich nog niet uitlaten. “De leeftijd kan een rol spelen of de hitte, maar evengoed kan de vorige nacht een vrachtwagen de brug hebben geraakt”, aldus Petit.

De spoorwegbrug is al de tweede brug in Gent waarvan stenen loskomen. Enkele jaren geleden werd het E17-viaduct over de Brusselsesteenweg omgedoopt tot ‘brokkelbrug’ nadat ook daar verschillende brokstukken naar beneden waren gevallen.

Nieuwe brokkelbrug in Gent? Steenweg afgesloten wegens vallende stenen
De politie sloot omstreeks 16.45 uur de Hundelgemsesteenweg af voor alle verkeer. Foto: fvv
Door Geert Neyt
AANGERADEN