Jonge arbeider krijgt betonblok van 1.300 kilo op hand, brandweer kan hem pas na twee uur bevrijden

De hulpdiensten stonden voor een zware klus. Na overleg werd beslist om twee kranen aan te laten rukken. Foto: tlg

Brugge / Sint-Andries -

Een 31-jarige arbeider raakte dinsdagmiddag zwaargewond bij een arbeidsongeval langs de Gistelse Steenweg in Sint-Andries-Brugge. De jongeman kwam met zijn hand onder een loodzwaar betonblok terecht. De brandweer slaagde er na bijna twee uur in om hem te bevrijden.

Het arbeidsongeval gebeurde op een bouwwerf langs de Gistelse Steenweg tussen De Platse en de Korte Molenstraat in Sint-Andries (Brugge). De arbeiders waren er bezig aan een nieuwbouwappartement. (Lees verder onder de video)

Arbeider krijgt loodzwaar betonblok op hand. Video: Tim Lescrauwaet

Een 31-jarige arbeider zat omstreeks 15 uur in een put naast het gebouw. Plots kwam er beweging in drie zware betonblokken die gebruikt worden voor de werfafsluiting. Eén van de blokken - die in totaal 1.300 kilogram weegt - viel naar beneden en belandde op de arm van de onfortuinlijke arbeider.

Zware klus

De hulpdiensten stonden voor een zware klus. Na kort overleg werd beslist om twee kranen aan te laten rukken. Het duurde uiteindelijk bijna twee uur voor de jonge arbeider uit zijn netelige situatie bevrijd kon worden. Hij bleef al die tijd bij bewustzijn. Ook de MUG-arts kwam ter plaatse. Hij diende de arbeider de eerste zorgen toe. Daarna werd het slachtoffer overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn hand raakte zeer ernstig verwond. Het is niet duidelijk of die geamputeerd moet worden.

Door het ongeval werd de Gistelse Steenweg plaatselijk afgesloten voor het verkeer. De politie voorzag een omleiding langs de kleinere wegen. Ook het arbeidsauditoraat kwam ter plaatse en zal nagaan hoe het arbeidsongeval precies kon gebeuren.

Door Tim Lescrauwaet
AANGERADEN
Meest recent