Verweer van AA Gent krijgt geen gehoor: Ngadeu krijgt toch vijf weken schorsing

Bron © BELGA

Foto: Photo News

Michael Ngadeu krijgt een schorsing van vijf weken, waarvan vier weken effectief en één met uitstel opgelegd door het Disciplinair Comité voor het Profvoetbal. De verdediger van AA Gent krijgt ook nog een boete van 4.500 euro.

Ngadeu krijgt de zware straf voor zijn rode kaart van afgelopen speeldag in Eupen. In de Oostkantons werd de Kameroense verdediger uitgesloten in de 73e minuut na een opstootje met Eupen-verdediger Jordi Amat vlak voor een vrije trap. Hij gaf een duw aan Amat, gevolgd door nog meer duw- en trekwerk, en een kopstoot.

Het feit dat er mogelijks provocatie plaatsvond, vond het Bondsparket geen verzachtende omstandigheid. Bondsprocureur Verhaegen ziet zelfs een verzwarend element. Ngadeu verliet immers niet meteen het veld na het ontvangen van de rode kaart, maar protesteerde. Tot drie keer toe ging de verdediger van de Buffalo’s verhaal halen bij de ref, aldus de bondsprocureur. En ook met spelers van Eupen en Jordi Amat zelf ging Ngadeu in discussie, aldus Verhaegen.

AA Gent vond de voorgestelde strafmaat te zwaar en stemde er niet mee in. In de disciplinaire zaak van woensdagvoormiddag voor het Disciplinair Comité werd de definitieve strafmaat bepaald.

AANGERADEN