Tiesj Benoot komt beter uit de Tour dan hij eraan begon: “Het komt in orde tegen het WK in Imola”

Foto: BELGA

Het gaat de goede kant op met Tiesj Benoot (26). Door zijn last aan het heiligbeen zit winst er voorlopig niet in, maar de Oost-Vlaming van Team Sunweb komt beter uit de Tour dan hij eraan begon. “Ik denk dat het in orde komt tegen het WK.”

LEES OOK (N+).“Tiesj Benoot wordt steeds sterker, hij is een betere renner geworden bij Sunweb”

Benoot scoorde gisteren in Villard-de-Lans op voor hem bekend terrein met een zevende plaats zijn beste resultaat van deze Tour. Er is wel nog dat fysieke ongemak, een uitloper van de rugpijn die hem uit de Dauphiné haalde. “Met één dag rust voel ik zo’n groot verschil. Anders deed ik vandaag niet mee in deze kopgroep. Tegen deze mannen op dit terrein. Toen ik rondom mij keek, moest ik vaststellen dat winst te hoog gegrepen was. Het klinkt misschien raar, maar eigenlijk zou ik een dag of vier rust na elkaar moeten hebben.”

“Ik ben wel tevreden dat ik dit kon na de voorbije twee weken. Ik trapte vandaag (gisteren, nvdr.) mijn beste waarden van deze Tour. Uiteindelijk liep ik vóór Julian Alaphilippe binnen. Hij is misschien ook niet honderd procent, maar ik voel dat ik beter word. Ook al rijd ik nog met een soort begrenzer op. Ik kan nog altijd niet volledig over de rooie gaan. Ik probeer het wel. De osteopaten en dokters van de ploeg hebben me ook verzekerd dat het niet erger wordt door me in zo’n vlucht te storten.”

Het was de derde flits die Benoot in deze Tour liet zien. Er was al die lange vlucht naar Sarran waarin hij over de vangrail ging, en zaterdag naar Lyon die uitvalspoging in volle finale, waar ploegmaat Sören Kragh Andersen het zaakje voor Sunweb afmaakte. Benoot dacht gisteravond wel dat het qua kansen in deze Tour voor hem nu over is. “Dit was de laatste rit die ik eruit pikte. Ik kende dat slotklimmetje van toen ik als tweedejaars de Dauphiné reed. Ik eindigde hier toen achtste. Het was mijn eerste echte uitslag bergop. Het gevoel dat ik in de benen had, is goed om mee te nemen naar de toekomst.”

Daarmee doelde de tweede van de voorbije Parijs-Nice op het WK en de klassiekers die volgen. “Als ik wil herstellen van dat ongemak, wordt het BK in Anzegem volgende dinsdag moeilijk voor mij. In Imola zal Wout van Aert duidelijk de kopman zijn. Ik hoop vooral dat ik mijn beste benen heb. Het parcours zal alleszins lastig genoeg zijn.”

LEES OOK. Duits talent Lennard Kämna wint in Villard-de-Lans, Pogacar kietelt (tevergeefs) leider Roglic

Door Hugo Coorevits
AANGERADEN