Rafael Nadal terug op het court in Rome, op wel héél bijzondere schoenen

Rafael Nadal draait in Rome warm voor het gravelseizoen  

Rafael Nadal draait in Rome warm voor het gravelseizoen  ©  EPA-EFE

Woensdagavond komt Rafael Nadal voor het eerst opnieuw in actie op zijn geliefkoosde terrein. De Spaanse nummer twee van de wereld bereidt zich op het gravel van het ATP-toernooi in Rome voor op het nieuwe seizoen. Extra motivatiebron: de fonkelnieuwe Nike-schoenen van Nadal, die hij samen ontwierp met zijn goede vriend Tiger Woods.

jmg

LEES OOK. Na zeven maanden uit zijn coronakot: gravelkoning Rafael Nadal maakt rentree na bewuste maandenlange tennisquarantaine

Nadal speelt in Rome voor het eerst met zijn ‘Rafa X Tiger Vapor Cage 4’-schoenen. De samenwerking tussen Woods en Nadal is niet toevallig: de tennisser en de golfspeler kennen elkaar door en door.

Van Nadal is bekend dat hij in zijn vrije tijd graag eens een balletje slaat en ook Tiger Woods houdt van tennis. Vorig jaar werd hij door zijn Spaanse collega uitgenodigd op de US Open en kwam hij Nadal dan ook vurig aanmoedigen op Flushing Meadows.

Tiger Woods speelt vanaf donderdag zijn eigen US Open Golf. Nadal nam dit jaar niet deel aan het toernooi, dat door Dominic Thiem gewonnen werd.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Tegen 27 september hoopt Nadal helemaal onder stoom te geraken: dan gaat Roland Garros van start, al jaren het favoriete speelterrein van ‘Rafa’. Hij kan voor de dertiende keer winnen in Parijs, een absoluut record.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

LEES OOK

Nu in het nieuws