Jeugd aan zet op het WK wielrennen: Tom Pidcock voert de Britten aan, Marc Hirschi is het Zwitserse speerpunt

Foto: EPA-EFE

Groot-Brittannië trekt met Tom Pidcock als kopman naar het WK wielrennen in Imola. Chris Froome en de Yates-tweeling zien af van het WK, Geraint Thomas komt enkel aan de start van de tijdrit. De stevige Zwitserse selectie hoopt Marc Hirschi aan eremetaal te helpen.

LEES OOK. Volledige selectie bekend: Wout van Aert en Greg Van Avermaet zijn de kopmannen bij de Belgen op het WK wielrennen

Pidcock combineert het veldrijden en het wielrennen op de weg. In het veld veroverde hij vorig jaar de zilveren medaille op het WK in Dübendorf na de ongenaakbare Mathieu van der Poel en ook op de weg is de 21-jarige Brit een van de absolute toptalenten. Vorig jaar pakte hij het brons op het WK voor beloften en ook dit jaar is Pidcock in vorm, getuige zijn eindoverwinning in de Giro voor beloften.

Hij krijgt James Knox, James Shaw, Hugh Carthy en Matt Holmes mee om zich te bewijzen tussen de grote jongens op en rond het circuit van Imola. Geraint Thomas en Alex Dowsett nemen de tijdrit voor hun rekening.

Jeugd aan zet op het WK wielrennen: Tom Pidcock voert de Britten aan, Marc Hirschi is het Zwitserse speerpunt
Thomas Pidcock rijdt zijn eerste WK bij de profs Foto: Photo News

Küng voor de tijdrit, Hirschi kopman op de weg met zijn Tourvorm

De Zwitsers rekenen op Marc Hirschi. De beloftenwereldkampioen van 2018 - voor de betreurde Bjorg Lambrecht - reed zich de voorbije drie weken volledig in de kijker tijdens de Tour de France. De 22-jarige renner van Team Sunweb rijfde op indrukwekkende wijze de twaalfde etappe binnen en mocht ook al twee keer het podium op. Michael Albasini, Silvan Dillier, Simon Pellaud, Michael Schär en de tot Zwitser genaturaliseerde Enrico Gasparotto maken de selectie vol.

Met Stefan Küng neemt Zwitserland een hardrijder mee om de tijdrit te betwisten.

Maximilian Schachmann voert Duitse selectie aan

Maximilian Schachmann, die momenteel in de Tour de France aan zet is, voert de Duitse selectie aan. In de tijdrit moeten Jasha Sütterlin en Nikias Arndt voor Duits succes zorgen. Bij de vrouwen rekenen onze oosterburen op Lisa Brennauer en Lisa Klein.

LEES OOK. Mathieu van der Poel en titelverdediger Mads Pedersen passen voor WK wielrennen, Peter Sagan beslist in Parijs

Het WK wielrennen vindt tussen 24 en 27 september plaats in het Italiaanse Imola. De titelstrijd was voorzien in Zwitserland, maar werd wegens de coronapandemie verplaatst naar Italië. Gezien de coronacrisis wordt er enkel een WK georganiseerd voor de mannen elite en de vrouwen elite. Voor de beloften en de junioren zal er dit jaar dus geen WK zijn. De tijdritten gaan door op donderdag 24 en vrijdag 25 september. Een dag later volgt de wegrit bij de vrouwen, op zondag 27 september rijden de mannen hun wegrit.

Door jmg
AANGERADEN