Neymar staat twee wedstrijden aan de kant na rode kaart tegen Marseille, “aap-incident” wordt verder onderzocht

Bron © BELGA

Foto: REUTERS

PSG-sterspeler Neymar heeft een schorsing van drie speeldagen, waarvan twee wedstrijden effectief, gekregen van de Disciplinaire Commissie van de Franse profliga LFP, voor zijn uitsluiting zondag in het competitieduel tegen Olympique Marseille (0-1), zo maakte de LFP woensdagavond bekend.

Neymar werd zondagavond net als vier andere spelers van het veld gestuurd in het slot van de wedstrijd. De aanvaller had net daarvoor Marseille-verdediger Alvaro Gonzalez een klap gegeven omdat die hem een “aap” zou hebben genoemd. Dat incident zal nader onderzocht worden, kondigde de LFP aan.

De Argentijnse Parijzenaar Angel di Maria werd opgeroepen voor de volgende vergadering van de Disciplinaire Commissie op 23 september voor spuwen richting Alvaro in dezelfde woelige wedstrijd.

Marseille won vorige zondag voor het eerst in negen jaar van PSG. Maar liefst vijf rode kaarten werden uitgedeeld na opstootjes in de wedstrijd, waarbij dus ook eentje voor Neymar. Ploeggenoot Layvin Kurzawa werd voor zes duels geschorst, Leandro Paredes, ook van PSG, moet drie wedstrijden toekijken waarvan één voorwaardelijk. Jordan Amavi (drie duels) en Dario Benedetto (drie duels, waarvan één voorwaardelijk) kregen bij Marseille een schorsing opgelegd.

AANGERADEN
Meest recent