Edward Theuns zet stevig snelheidsrecord neer in de Tour, maar vriendin Lien Crapoen weet niet of ze dat “zo leuk” vindt

Foto: BELGAIMAGE

Edward Theuns is de snelheidsduivel van deze Tour de France. De renner van Trek-Segafredo zette in de 17de etappe namelijk een record neer.

Theuns daalde in de rit tussen Grenoble en Meribel aan een topsnelheid van liefst 98,9 kilometer per uur de Col de la Madeleine af. Niemand reed in deze Tour sneller dan onze landgenoot.

Theuns zelf was bijzonder enthousiast over zijn record. “Toch één klassement waar ik aan de leiding ga”, schreef hij op Twitter. “Ik hoop dit record mee naar Parijs te nemen.”

Maar Lien Crapoen, ex-podiummeisje en de partner van Theuns, was minder enthousiast. Ze reageerde met een veelzeggende emoticon op de tweet van Theuns en vroeg zich daarna ook nog af of ze “hier wel gelukkig mee” moet zijn.

Crapoen is trouwens zelf sterk bezig op de fiets. Zo reed ze net als ‘haar’ Edward een dag later de loodzware Col de la Loze op, met een stijgingspercentages tot 20 procent. “Brutaal. De zwaarste 6km die ik ooit deed op een fiets. Maar het uitzicht op de top is het waard!”

Theuns kwam als 112de over de streep op de Col de la Loze, op ruim 29 minuten van dagwinnaar Miguel Angel Lopez. De renner van Trek-Segafredo werd één keer zesde in een massasprint en staat op een 120ste plaats in het algemene klassement, op meer dan vier uur van Primoz Roglic.

Door Vincent Van Genechten
AANGERADEN