Suarez slaagt voor Italiaanse taaltest, komt transfer naar Juventus toch nog in orde?

Foto: EPA-EFE

Luis Suarez (33) is donderdag in Perugia geslaagd voor een Italiaanse taaltest. Die heeft de Uruguayaanse aanvaller van Barcelona nodig om een Italiaans paspoort te verkrijgen. Dat paspoort is noodzakelijk om een transfer naar Juventus af te dwingen aangezien de Italiaanse landskampioen al zijn maximum van twee transfers van niet EU-spelers deze zomer heeft opgebruikt. Het verkrijgen van het Italiaans paspoort wordt wel een race tegen de klok want de transfermarkt sluit op 5 oktober.

Luis Suarez zou geen plaats meer hebben in de plannen van Ronald Koeman, die na de uitschakeling van Barcelona in de Champions League aangesteld werd als trainer in Catalonië. Bij Juve zou de pocketspits een optie zijn om Gonzalo Higuain op te volgen. Er moet nog wel een juridisch obstakel worden overwonnen, aangezien de Oude Dame de quota van het aantal niet-EU-spelers reeds heeft bereikt. Daarom heeft Suarez er alle baat bij ook een Italiaans paspoort te hebben.

De naam van de Bosnische Roma-spits Edin Dzeko wordt ook regelmatig genoemd bij Juve. Met coach Andrea Pirlo hoopt de ploeg uit Turijn een tiende opeenvolgende titel te pakken in de Serie A.

Dit weekend gaat de Serie A weer van start, de mercato is open tot 5 oktober.

Door Maarten Delvaux, Vincent Van Genechten
AANGERADEN
Meest recent