Michal Kwiatkowski: “Héél veel kilometers kippenvel gehad”

Michal Kwiatkowski 

Michal Kwiatkowski 

Michal Kwiatkowski kon zijn geluk niet op toen hij de laatste Alpenetappe van de Tour de France op zijn naam schreef. De Poolse ex-wereldkampioen kwam samen met zijn ploegmakker Richard Carapaz over de streep. “Ik ben enorm dankbaar”, klonk het geëmotioneerd.

Maarten Delvaux

LEES OOK.Het antwoord van Ineos: Kwiatkowski pakt rit, Carapaz de bollen

“Het was een ongelofelijke dag. Ik zal dit nooit vergeten. Ik heb al veel mooie momenten in het wielrennen meegemaakt, maar dit is een nieuwe ervaring. Ik heb kippenvel gehad voor ik weet niet hoeveel kilometer. Het gat met de rest was zo groot, ik wist dat we het zouden halen. Ik en Richard hebben er samen van genoten.”

Of Kwiatkowski een boodschap had voor Egan Bernal, zijn kopman die eerder deze week moest opgeven? “Hopelijk is Egan oké. Hij was echt droevig toen hij ons moest verlaten, maar hij heeft ons wel geluk gewenst. Hopelijk geniet hij hier ook van. Collectief probeerden we de voorbije dagen alles wat we konden om een etappe te winnen. Vandaag is het eindelijk gelukt. We hadden collectief de beste benen ooit. En de manier waarop was ongelofelijk. Het was een gevecht met Hirsichi die net als Richard voor de bolletjestrui ging. Maar Hirschi ging in de afdaling te snel de bocht in en kwam ten val. Ik remde toen ik het zag gebeuren. Op zulke momenten is het beter om slechts 99 procent te geven dan om te veel risico’s te nemen. We gaan deze zege héél hard vieren vanavond. We verdienen het na zo veel zware etappes.”

LEES OOK

Nu in het nieuws