Dimitri Vegas trekt ten oorlog tegen Christoff in ‘De code van Coppens’

 

De wereld rondreizen en festivals platspelen zit er nog niet in voor Dimitri Vegas (38) en zijn vrouw Anouk Matton (27). Dus lieten ze zich gewillig opsluiten door de broers Coppens. In ‘De code van Coppens’ neemt het deejayende koppel het op tegen de kroonprins en -prinses van de schlager: Christoff en zijn zus Lindsay.

Dennis Van Goethem

Dat de derde aflevering van De code van Coppens vonken belooft, verraadt het thema al: Dimitri Vegas en Anouk Matton duiken de loopgraven van de Tweede Wereldoorlog in en moeten een vijandige bunker zo snel mogelijk laten ontploffen. Vegas heeft er alvast geen probleem mee om zijn rivalen, Christoff en Lindsay, de oorlog te verklaren. “Ik heb geen goesting om te verliezen”, zegt hij. “Ik heb ook veel vertrouwen in mijn vrouw. Als ik een spelletje speel, zit ze altijd in mijn team.” Al heeft Matton duidelijk andere zaken dan de winst aan haar hoofd. “Ik ben totaal niet voor de oorlog gekleed.”

Het spel begint bij het ingaan van een loopgraaf, waar ze in het donker hun weg moeten vinden. Ook de talenknobbel wordt getest: de duo’s moeten hun beste Duits bovenhalen. Maar dat mag geen probleem zijn voor de globetrottende dj’s, die geregeld bij de oosterburen spelen. Net als Christoff, trouwens, met zijn schlagertrio Klubbb3. Naast de gekke opdrachten en raadsels laten Staf en Mathias Coppens onderweg nog wat lijken uit de kast vallen. Letterlijk, dan. Tot grote paniek bij Dimitri Vegas. “Nu kan ik nooit meer zeggen dat ik niet schrik van horrorfilms.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook