Loes Van den Heuvel in musical ‘Legally blonde’

Loes Van den Heuvel (64) – voor eeuwig bekend als Carmen van FC De Kampioenen – keert terug naar haar roots. Ze speelt mee in de Vlaamse musicalversie van Legally blonde, de Hollywoodfilm met Reese Witherspoon. Omdat de voorstellingen opschuiven naar 2021 komt Van den Heuvel erbij als vervanger van musicalcoryfee Anne Mie Gils, die agendaproblemen heeft.

De hoofdrol in Legally blonde is voor De buurtpolitie-actrice Ianthe Tavernier (31). Zij speelt Elle Woods, een rechtenstudente die als rijke blondine tegen stereotypes moet opboksen. Van den Heuvel neemt de rol van kapster Paulette, de steun en toeverlaat van Elle, voor haar rekening. “We zochten iemand die thuis is in komedie en met energie op een podium kan staan. Dan kom je automatisch bij Loes uit”, zegt artistiek leider Manu Jacobs.

Van den Heuvel, die vroeger ook in operettes zong, kijkt uit naar haar nieuwe job. “Ik heb vroeger inderdaad al gezongen, maar deze muziek zal ik toch goed moeten voorbereiden. Na zo’n lange stilstand door corona zal het alleszins bruisen.” Legally blonde loopt in september 2021 in Theater Elckerlyc in Antwerpen.

Loes Van den Heuvel in musical ‘Legally blonde’
Door dvg