Auteur van ‘Forrest Gump’, Winston Groom (77), is overleden

Winston Groom, een Amerikaans auteur die vooral bekend is als schrijver van ‘Forrest Gump’, is overleden op 77-jarige leeftijd. Dat berichten Amerikaanse media.

Groom stierf woensdagavond in zijn thuisstad Fairhope in Alabama, zo bevestigt burgemeester Karin Wilson. “We zijn extreem bedroefd met zijn overlijden. Hij was zeker een icoon”, verklaarde ze aan CNN.

Auteur van ‘Forrest Gump’, Winston Groom (77), is overleden
Winston Groom in 2016. Foto: AP

Het boek van Forrest gump werd geschreven in 1986 en werd in 1994 succesvol verfilmd met Tom Hanks in de hoofdrol. Het boek en de film verhalen het leven van een simpele ziel met een laag IQ. Ondanks zijn beperkte denkvermogen zit hij op de eerste rij van een heleboel historische gebeurtenissen. Zo inspireert hij Elvis Presley’s dansstijl, is hij de inspiratie voor Imagine van John Lennon en is hij de uitvinder van de smiley.My mom always said life was like a box of chocolates,you never know what you’re gonna get”, één van de bekendste quotes uit de film.

Forrest gump sleepte zes Oscars in de wacht en gaf ook de verkoop van het boek een boost, met ruim 1,7 miljoen verkochte exemplaren.

Groom schreef nog een vervolg op Forest gump en ook veel non-fictie, voornamelijk over militaire geschiedenis.

Door adm