Sarah De Bie over haar “heel vreemd” bezoek aan Wout van Aert in de Tour: “Dat was voor hem ook heel moeilijk”

Wie de Tour de France 2020 zegt, die zegt Wout van Aert. En dus was vrouwlief Sarah De Bie donderdag te gast in Gert Late Night.

LEES OOK. “Wout van Aert zou het eens als kopman in de Tour de France moeten proberen, maar dan niet in een ploeg als Jumbo-Visma” (+)

De Kempense mocht de aflevering beginnen met een belletje met haar Wout. “Ik ga hier nog op de massagetafel liggen”, zei de tweevoudige ritwinnaar. “Ik kon eens met de fiets naar het hotel want het was maar 8km. Of ik Sarah gemist heb hier? Ja, natuurlijk (lacht). Altijd hé! Of ik zondag ga winnen? Ik ga het alvast proberen.”

Van Aert die triomfeert op de Champs-Élysées in Parijs, het zou wat zijn. Zeker voor de intussen 24 weken zwangere Sarah. “Ik roep altijd even wanneer Wout wint”, aldus De Bie. “Maar dat hoort hij nu natuurlijk niet (lacht). Maar we bellen wel altijd vrij snel na een aankomst. Wout hecht daar ook veel belang aan. Een half uurtje na een rit hoor ik hem meestal. Ik ben wel nog nooit bij een ritzege in de Tour aanwezig geweest. Gelukkig kan ik nu al naar sprints kijken. Dat is sinds zijn val van vorig jaar eigenlijk. Ik vertrouw hem, dus ik ben nu iets rustiger.”

De Bie was wel een dag in de Tour, maar heel veel plezier beleefde ze daar niet aan. “Dat was vooral heel vreemd. Als je op 1,5 meter van je man staat met een mondmasker, in openlucht. We mochten elkaar niet aanraken, wat voor hem ook heel moeilijk was. Ik voelde de baby wel eens stampen en dan wil je dat delen, maar dat ging dus niet. Heel vreemd.”

Sarah De Bie over haar “heel vreemd” bezoek aan Wout van Aert in de Tour: “Dat was voor hem ook heel moeilijk”
Foto: Photo News

Revalidatie

Volgens De Bie trapt Van Aert nu betere wattages als voor zijn zware val in de vorige Tour. Toen was ze wel in Frankrijk.

“Ik ben toen meteen in survival mode gegaan. Je probeert sterk te blijven, voor hem. Men deed er toen dramatisch over, maar dat was het ook met die wonde van 21 centimeter. Pas nadat hij naar de operatiezaal was, ben ik ingestort. En in Herentals nog eens. Die revalidatie was heel frustrerend, omdat hij niet gewend was om niets te mogen doen. Als hij tien seconden uit bed kwam, werd hij misselijk. Net na de operatie heeft hij heel hard getwijfeld of hij ooit nog kon fietsen. Maar wij zeggen altijd: alles gebeurt met een reden en dit dus ook blijkbaar.”

LEES OOK. Wout van Aert blijft verrassen met derde plaats in laatste Alpenrit: “Misschien kan ik op termijn dit soort etappes winnen”

Sarah De Bie over haar “heel vreemd” bezoek aan Wout van Aert in de Tour: “Dat was voor hem ook heel moeilijk”
Foto: BELGAIMAGE
Door Vincent Van Genechten
AANGERADEN