Vrouw op bankje meegesleurd door vuilniswagen: “Bam! En plots werd ik op straat gegooid”

Bron © ABC, NY Post

Een vrouw genoot eind juli van een koffie en een sigaret op een bankje voor een winkel in New York, terwijl gemeentewerkers hun ronde deden om de vuilnisbakken te legen. “Ik zat daar gewoon, en bam! Plots werd ik in de lucht gegooid en op straat gesmeten”, aldus Nicola Hustleby. Ze raakte lichtgewond door het bizarre ongeval, maar moest niet naar het ziekenhuis.

Dan zit je rustig van een koffietje te drinken op een bankje, wordt dat bankje door de mechanische arm van een vuilniswagen plots de lucht in gegooid. Het overkwam Nicola Hustleby eind juli. Gelukkig zonder al te veel ergs. “Ik kon nog stappen, dus ik moest niet opgenomen worden in het ziekenhuis”, getuigt Hustleby in de Amerikaanse media. “Ik heb wel nog pijn aan mijn elleboog. Ik liep een diepe, lelijke snijwonde op.” De gemeentewerker stapte meteen na het ongeval uit om te checken of de vrouw ongedeerd was. “Hij kocht me een pak sigaretten en een verse koffie. En toen vertrok hij weer.”

Hustleby diende een klacht in bij de politie, maar het duurde meer dan een maand voor de beelden van de vuilniswagen – gemaakt door de beveiligingscamera van de winkel – bij het stadsbestuur belandden. “De chauffeur van de vuilniswagen werkt al lang voor ons”, zegt Karen St. Aubin, die het afdeling verantwoordelijk voor de ophalingen leidt. “Maar hij heeft het incident toen niet gemeld. Dat gaat in tegen ons beleid.”

St. Aubin weet niet hoe het ongeval is kunnen gebeuren, maar vermoedt dat de chauffeur een fout maakte, waardoor de mechanische arm niet genoeg ruimte had. “We herinneren onze medewerkers er regelmatig aan dat ze goed moeten controleren of ze genoeg afstand nemen van mensen en objecten.” De zaak wordt onderzocht en de man die achter het stuur zat, zal ondervraagd worden over het incident.

Door pjv