‘Mister Pinkpop’ stopt ermee

 

 ©  Raymond Lemmens

Jan Smeets stopt als festivaldirecteur van Pinkpop. “Na vijftig jaar doet ‘Mister Pinkpop’ een stapje terug en gaat hij genieten van de vrije tijd en van wat hij met het festival heeft opgebouwd”, zo maakte Pinkpop vrijdagavond bekend.

jvhBron: BELGA

De organisatie van Pinkpop wordt voortgezet door het vaste team in combinatie met MOJO, dat sinds 1986 verantwoordelijk is voor de programmering. Smeets laat het festival niet helemaal los; hij blijft het team bijstaan als adviseur. “Ik mag dan wel officieel als directeur stoppen, maar jullie zijn zeker nog niet van me af”, zei de 75-jarige Smeets.

Vlak na de bekendmaking deelde Smeets een afscheidsvideo. “Hou er rekening mee dat je mij te pas en te onpas tegenkomt”, zegt Smeets daarin, die als adviseur betrokken blijft bij het festival in Nederlands-Limburg.

Vanwege de coronacrisis ging Pinkpop dit jaar niet door en dat gaf de oud-festivaldirecteur de tijd om na te denken over zijn toekomst. “Ik heb het vijftig jaar met veel passie gedaan en nu is het tijd om het stokje over te dragen”, aldus Smeets, die al langer gezondheidsklachten heeft.

De 50ste editie van Pinkpop, de laatste van Smeets als festivaldirecteur, werd vorig jaar groots gevierd. Zo kwam er een speciale munt en ligt er een Pinkpop-jubileumtegel op een perron bij het station van Landgraaf. Ook Smeets werd in het zonnetje gezet. Hij werd bevorderd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau, ontving de Buma Gouden Harp en kreeg een borstbeeld bij het festivalterrein.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten