Een bijenkorf verwijderen zonder beschermende kledij? Daar heeft deze moedige dame geen problemen mee

Bron © Daily Mail

Imker Erika Thompson uit Austin is razend populair op TikTok. In een video die eerder deze week viraal ging, is te zien hoe de dame een bijenkorf verwijderde uit een schuur. Opmerkelijk: ze deed nagenoeg de hele operatie zonder beschermende kledij.

Het ziet er bijzonder gevaarlijk uit, maar desondanks panikeert Thompson op geen moment. Van zodra ze de bijenkorf onder de vloer van de schuur ontdekte met een warmtecamera, besloot ze om de rest van de opdracht met blote handen uit te voeren. Ze proefde even van wat verse honing, om vervolgens de bijen te verplaatsen naar een andere bijenkorf. “Als professionele imker heb ik geleerd om het gedrag van bijen te lezen”, verklaarde ze. “In dit geval kon ik zien dat ze niet de intentie hadden om me te steken.” Dat de buitentemperatuur bovendien ruim 37 graden bedroeg, bleken genoeg redenen voor haar om alle beschermende kledij uit te trekken.

Uiteindelijk kon ze zonder ongelukken de koningin en de werkbijen naar een nieuwe thuis brengen. “Fascinerend en beangstigend tegelijkertijd”, klinkt het intussen bij haar kijkers, die massaal haar TikTok-filmpjes bekijken. Het leverde Thompson al meer dan anderhalf miljoen volgers op.

bekijk ook

Britse familie heeft bijzonder probleem: duizenden bijen palmen huis in

Bijen voelen zich helemaal thuis op deze man zijn kruis en achterwerk

ZO ZIT DAT. Deze middeltjes helpen om wespen tegen te houden

Door kmlo
Meest recent