Acteur uit ‘That ‘70s show’ ontkent beschuldigingen van verkrachting

Danny Masterson. Foto: Photo News

De Amerikaanse acteur Danny Masterson (44), bekend van de hitserie That ‘70s show, heeft in de rechtbank de beschuldigingen ontkend dat hij drie vrouwen zou hebben verkracht.

Masterson werd half juni gearresteerd, maar was vrijgelaten, nadat hij een borgsom van 3,3 miljoen dollar (omgerekend 2,8 miljoen euro) had betaald. Vrijdag verscheen hij voor het eerst voor de rechter. Als hij wordt veroordeeld, riskeert hij een gevangenisstraf tot 45 jaar.

De Hollywoodacteur zou zich tussen 2001 en 2003 hebben vergrepen aan de drie vrouwen, alle drie in de twintig. Hij ontkent dat. Zijn advocaat beweert dat de beschuldigingen politiek geïnspireerd zijn. Masterson zou worden geviseerd vanwege zijn spraakmakende lidmaatschap aan de Scientology-kerk.

Michael Jackson

De advocaat beschuldigde de districtsprocureur Jackie Lacey van Los Angeles County ervan dat hij de aanklacht zou hebben ingediend uit politiek gewin. Lacey zou haar post na de presidentsverkiezingen in november willen behouden.

“Er zijn herhaalde pogingen gedaan om deze zaak te politiseren”, zei de advocaat, die Michael Jackson ook heeft verdedigd tegen beschuldigingen van seksueel wangedrag. “Hij is absoluut niet schuldig en we gaan het bewijzen.”

Lacey heeft nog geen commentaar geven, maar een collega verwerpt de aantijgingen als “vals” en “pure speculatie, zonder feitelijke basis”.

Acteur uit ‘That ‘70s show’ ontkent beschuldigingen van verkrachting
Danny Masterson. Foto: Photo News
Door dhs