Dronken ‘Melrose place’-actrice langer in de cel na dodelijk ongeval

Amy Locane op haar arrestatiefoto. Foto: Photo News

De Amerikaanse actrice Amy Locane, bekend van Melrose place, moet langer in de gevangenis blijven. Ze zat al drie jaar achter de tralies, maar daar komen nog enkele jaren bovenop. De 48-jarige Locane was dronken toen ze in 2010 een vrouw doodreed.

Amy Locane reed op 27 juni 2010 in op de auto van een echtpaar, die langzaam een oprit opreed. De 60-jarige Helene Seeman overleed, haar man raakte gewond. De actrice had drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol in haar bloed.

Dronken ‘Melrose place’-actrice langer in de cel na dodelijk ongeval
In 1992 speelde Locane de rol van Sandy Harling in het eerste seizoen van de soap ‘Melrose place’. Foto: afp

Volgens de rechter had ze die dag te veel wijn gedronken op verschillende feestjes. Ze dacht dat haar toenmalige echtgenoot haar naar huis zou rijden. Maar toen die zonder haar maar met de kinderen vertrok, besloot Locane dronken achter het stuur plaats te nemen.

“Je probeert nog steeds anderen gedeeltelijk de schuld te geven zonder jouw volledige verantwoordelijkheid te aanvaarden voor wat er die dag is gebeurd. Daardoor blijft het risico dat je nog een overtreding begaat, te groot”, oordeelde rechter Angela Borkowski.

Naast Johnny Depp

Locane werd eerder veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf. De aanklagers vonden die straf “buitensporig soepel”. De rechter gaf hen gelijk en bepaalde dat de actrice acht jaar langer achter de tralies moet. Ze zal pas na vier jaar vervroegd vrij kunnen komen.

In 1992 speelde Locane de rol van Sandy Harling in het eerste seizoen van de soap Melrose place. Ze was ook te zien naast Johnny Depp in de film Cry-baby (1990).

Dronken ‘Melrose place’-actrice langer in de cel na dodelijk ongeval
Amy Locane naast Johnny Depp in ‘Cry-baby’. Foto: Photo News
Door dhs