Alicia Keys: “Zonder muziek was ik prostituee of drugsverslaafde”

Alicia Keys. Foto: Photo News

Wereldster Alicia Keys (38) denkt dat muziek haar leven heeft gered. “Als ik geen zangeres was geworden, was ik misschien geëindigd als prostituee of drugsverslaafde”, verklaarde de Amerikaanse zangeres boudweg tijdens de promotie van haar nieuw album.

“Ik was die persoon. Degene die niet zou slagen buiten Hell’s Kitchen (een district in New York dat een slechte reputatie heeft omwille van armoede, criminaliteit en prositutie, nvdr.). Degene die uiteindelijk prostituee zou worden, een moeder van 16 jaar of gedrogeerd”, vertelde Keys in een interview met de Britse krant The Guardian.

Dat mogelijke leven zit vervat in de titel van Underdog, een van de nummers op haar gloednieuwe album Alicia. Gelukkig voor haar heeft haar talent haar een heel ander lot bezorgd, maar ze wil haar verleden niet vergeten. “Alle songs schreef ik toen ik down was. Omdat ik moet beseffen waar ik vandaan kom”.

Alicia kwam vrijdag uit. Het is haar eerste plaat sinds 2016. Alicia Keys is vooral bekend van de hits Fallin’ (2001) en If I ain’t got you (2004).

Beluister de song “Underdog”:

Door dhs
AANGERADEN