Na zeven jaar Real Madrid: Gareth Bale keert op huurbasis terug naar Tottenham, maar zal door blessure nog niet meteen in actie komen

Bron © BELGA

Foto: Twitter Tottenham

Tottenham Hotspur heeft zaterdag de terugkeer van clubicoon Gareth Bale bekendgemaakt. De 31-jarige Welshman wordt voor één seizoen gehuurd van Real Madrid, de club die Bale eind augustus 2013 voor een toenmalig recordbedrag van honderd miljoen euro overnam van de Spurs. Bale speelde tussen 2007 en 2013 al voor Tottenham. De Londenaars zullen de eerstvolgende maand wel nog niet op hem kunnen rekenen. Hij liep tijdens de voorbije interlandperiode een knieblessure op en wordt pas fit verwacht na de volgende interlandperiode, midden oktober.

Garteh Bale kende de voorbije jaren wisselend succes in Madrid. Zijn statistieken - 105 goals en 68 assists in 251 officiële duels - ogen uitstekend, en ook zijn prijzenkast werd met vier Chamipons League-zeges, vier wereldtitels voor clubs, twee landstitels en één nationale beker goed gevuld, maar er waren ook minpunten. De laatste jaren verzeilde Bale steeds meer op de bank. Zijn attitude zou niet altijd een voorbeeld zijn geweest. Vorig seizoen eindigde hij op slechts drie goals en twee assists in twintig matchen. Na de coronabreak kwam hij maar twee maal meer in actie.

Naast Bale maakt ook Sergio Reguilon, een 23-jarige Spaanse linksachter, de overstap van Real Madrid naar Tottenham. Reguilon ondertekende een contract voor vijf seizoenen. Het voorbije seizoen leende Real Madrid Reguilon uit aan Sevilla.

Door Maarten Vanhoof
AANGERADEN