Remco Evenepoel is kritisch na vreemde boete voor Jumbo-Visma: “Ze rammelen echt met de kl*ten van hun eigen kampioenen”

 

Jumbo-Visma verloor zaterdag niet alleen de Tour met Primoz Roglic, zaterdagavond kregen ze ook nog eens 4000 Zwitserse frank (3706,30 euro) boete wegens een inbreuk op de UCI-regels wat betreft het gebruik van de regenboogsymbolen.

Maarten VanhoofBron: BELGA

Zowel Tom Dumoulin, als Tony Martin, beiden oud-wereldkampioenen tegen de klok, kregen een boete van 2000 Zwitserse frank aangesmeerd wegens inbreuk op artikel 1.3.064.

Dat artikel gaat over het gebruik van de regenboogsymbolen op het tijdritpak. Het is niet helemaal duidelijk waar Jumbo-Visma in de fout gaat, want beide renners vertonen enkel de regenboogstrepen op de mouwen, maar de UCI past het reglement dus heel strikt toe. En daar had ook Remco Evenepoel zijn duidelijke mening over op Twitter.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Eerder werd Merijn Zeeman al uit koers gezet wegens intimidatie en belediging van een UCI-lid en kreeg hij een boete van 2000 Zwitserse frank en kreeg ook Wout van Aert al drie keer een boete.

Tom Dumoulin. 

Tom Dumoulin. ©  AP

Tony Martin 

Tony Martin ©  BELGA

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten