Zondag weer beperkt aantal toeschouwers in de Italiaanse voetbalstadions

Bron © BELGA

Foto: REUTERS

De Italiaanse voetbalcompetitie krijgt zondag tijdens de thuiswedstrijden van Parma en Sassuolo weer een beperkt aantal toeschouwers in de stadions, na akkoorden met de lokale autoriteiten. Andere clubs die zondag thuis spelen, zoals Juventus en Genua, hebben nog niet gecommuniceerd over het onderwerp.

De Italiaanse minister van Sport had vrijdag aangekondigd dat maximaal duizend supporters een sportwedstrijd in open lucht kunnen bijwonen vanaf zondag, indien de nodige gezondheidsmaatregelen worden gerespecteerd. Er werd echter niet specifiek verwezen naar de Serie A.

Na de toelating van de regio Emilia-Romagna, hadden clubs als Parma en Sassuolo reeds aangekondigd dat ze hun deuren wilden openen voor de wedstrijden tegen respectievelijk het Napels van Dries Mertens en Cagliari. Aangezien er geen tijd meer was om tickets te verkopen besloot Parma om sponsors uit te nodigen, die volgens de club een ongelofelijke steun hebben betekend in de moeilijke coronaperiode. Sassuolo gaat evenmin tickets verkopen. “Er zullen supporters aanwezig zijn op uitnodiging”, verduidelijkte de club op zijn website.

Vrijdag in de eerste wedstrijd van de Serie A won Fiorentina, zonder publiek, met 1-0 van Torino.

Door Maarten Vanhoof
AANGERADEN