Boston Celtics brengt spanning terug in Eastern Conference Final

Foto: AP

Boston Celtics heeft in de finale van de Eastern Conference van de NBA zijn eerste zege geboekt. De Celtics klopten Miami Heat in het derde duel met 117-106 en brachten daarmee de spanning in de best-of-seven-serie weer terug (2-1).

Boston had in het eerste duel een marge van veertien punten verspeeld en een wedstrijd later zelfs van zeventien punten. Nu werd de opponent geen comeback gegund, al werd het toch nog even spannend. De Celtics hadden hun voorsprong in het derde kwart uitgebouwd tot twintig punten, maar met een minuut op de klok in het laatste kwart kwam Miami, via Bam Adebayo (27 punten, 16 rebounds), Tyler Herro (22 punten) en Jimmy Butler (17 punten, 8 rebounds) terug tot 109-104.

Miami, dat in het duel nooit op voorsprong stond, kon de comeback echter geen vervolg geven en leed in zijn twaalfde play-offduel pas de tweede nederlaag. Vier spelers van Boston waren goed voor twintig punten of meer. Jaylen Brown was van hen met 26 punten topscorer. Vanavond wordt de tweede wedstrijd in de Western Conference Final afgewerkt. LA Lakers heeft in deze best-of-seven-serie een 1-0 bonus tegen Denver Nuggets. Wie viermaal wint is gekwalificeerd voor de NBA-finale.

Door Patrick Ceulemans
  • AANGERADEN