Zwaar verbrand koppel ziet elkaar voor het eerst in vier maanden terug na ongeval: “Door oog van de naald gekropen”

 

 © VTM 

Axel Daeseleire (51) gaat vanavond op bezoek in het brandwondencentrum van Neder-Over-Heembeek. Hij spreekt in Axel gaat binnen met een koppel dat elkaar na een dramatisch ongeval voor het eerst in vier maanden terugziet.

Claudiu en Simona raakten in augustus 2019, samen met drie andere Belgen, zwaar verbrand in Spanje toen de boot van een van hen ontplofte. Ze werden overgebracht naar het brandwondencentrum in Neder-Over-Heembeek, waar bleek dat 60 tot 70 procent van hun lichaam verbrand was. Nadat hij enkele weken in coma lag, zit Claudiu al enkele maanden op medium care.

De ontplofte boot in Spanje. 

De ontplofte boot in Spanje. ©  VTM

“We zitten in isolatie”, vertelt de man. “Ik weet niet exact hoe ernstig het is. Ik weet wel dat Simona’s benen zwaar verbrand zijn. Haar gezicht niet, maar ik weet niet hoe het met haar lichaam is. We hebben telefonisch contact. Simona ligt nog steeds op intensieve zorg na haar derde huidtransplantatie. Ook mijn zoontje heb ik al maanden niet meer gezien, want ik wil niet dat hij me zo ziet. Hoe ik mij nu voel? Levend, want ik ben door het oog van de naald gekropen.”

Claudiu. 

Claudiu. © VTM 

Wanneer Claudiu naar huis mag, zal hij eerst voor het eerst sinds het ongeval vier maanden voordien, zijn vrouw in het echt zien.

In de uitzending wordt een sprong van een jaar gemaakt, want Axel Daeseleire is uitgenodigd om Claudiu’s 42ste verjaardag te vieren. Ook de eigenaar van de ontplofte boot is aanwezig, hij raakte eveneens gewond. Daeseleire ontdekt hoe het gaat met Simona, die ondertussen eindelijk het brandwondencentrum heeft mogen verlaten. (dhs)

Het verjaardagsfeest. 

Het verjaardagsfeest. ©  VTM

INFO

Axel gaat binnen

VTM, 21.55 uur

Aangeboden door onze partners

Lees ook