Wout van Aert (6e) kan zich niet tonen op Champs-Élysées, maar kijkt alweer vooruit: “Tijdrit gaf me vertrouwen voor WK”

Foto: AFP

Geen derde ritzege voor Wout van Aert in deze Tour de France. De Belg van Jumbo-Visma mocht vol zijn kans gaan, maar spurtte na een verstoorde sprintvoorbereiding naar de zesde plek. Lang treurde de Kempenaar daar niet om, zijn blik is al gericht op het WK van volgende week in Imola. “Maar eerst twee dagen rusten.”

Wout van Aert moest het andermaal alleen rooien in de sprint. “Het lukte niet om een goede lead-out op te zetten. Ahmund Grundahl Jansen had pech in de laatste ronde, terwijl hij anders de laatste man is voor Dylan Groenewegen in dit soort werk. Ik moest hopen dat mijn positioneren goed lukte. Ik kwam goed vooraan langs buiten in de smalle strook voor de laatste bocht, maar verloor snelheid omdat Viviani ook naar buiten gedwongen werd. Toen was het voorbij.”

De verliezende tijdrit van Roglic doet nog steeds pijn. “We hebben over de tijdrit pas in de bus vandaag weer gesproken. Iedereen had er nog zin in om iets te tonen. We hebben drie weken op kop gereden en het was mooi geweest om in het geel te eindigen. Het is een fantastische Tour geweest met een bitter einde. Heel jammer, maar het WK komt eraan en dat is goed om mijn focus te behouden. Het is moeilijk om uitsluitsel te geven over hoe fysiologisch verantwoord het is om gisteren voluit te gaan in de tijdrit voor de voorbereiding op het WK. Sowieso is het te kort dag om helemaal fit te zijn voor het WK. De tijdrit gaf me wel nog vertrouwen voor komende vrijdag. Ik ga nog twee dagen thuis zijn deze week, woensdag in de late namiddag vertrek ik naar Imola om alles te verkennen. Alles daartussen is rusten.”

LEES OOK. Sam Bennett eert groene trui met sprintzege op de Champs-Elysées

LEES OOK. Sam Bennett na groene trui en zege op Champs Elysées: “Ik had slechte benen, maar Dries Devenyns sleurde me erdoorheen”

Door lvh
AANGERADEN
Meest recent