Betalingsbedrijf Ant mikt op zeker 35 miljard dollar met beursgang

Bron © BELGA

Foto: REUTERS

Ant Group, de financiële dienstverlener van de Chinese internetreus Alibaba, mikt naar verluidt op een opbrengst van minimaal 35 miljard dollar (bijna 30 miljard euro) bij zijn gelijktijdige beursgang in Hongkong en Shanghai. Daarmee zou het de grootste beursintroductie ooit zijn.

Het record is momenteel nog in handen van het Saudische staatsolieconcern Saudi Aramco, met 29 miljard dollar. Ant wil de opbrengst van de aandelenverkoop gebruiken om zijn activiteiten uit te breiden en onderzoek en ontwikkeling te financieren.

Ant is onder meer eigenaar van de betaaldienst Alipay, de Chinese tegenhanger en veel grotere variant van PayPal. Alibaba heeft een belang van 33 procent in Ant. Beide bedrijven komen uit de koker van miljardair Jack Ma.

De waardering voor het totale bedrijf is inmiddels opgelopen tot ongeveer 250 miljard dollar. Dat was bij een eerdere raming nog 225 miljard dollar. Daarmee is het bedrijf nu in waarde groter dan financieel concern Bank of America, en zelfs twee keer de omvang van Citigroup. Onder Amerikaanse financiële instellingen is, gekeken naar marktwaarde, alleen JPMorgan groter in omvang.

AANGERADEN