100 studenten strijden in de ‘De container cup’

Foto: Kris Van Exel

/ Antwerpen / Gent / Leuven / Hasselt / Brussel -

100 Vlaamse en Brusselse studenten nemen het twee weken tegen elkaar op in een ‘Student Edition’ van ‘De Container Cup’. Net zoals in het tv-programma op Vier, werken ze een zevenkamp in een container af. Telenet, Vier en Woestijnvis zetten het initiatief op poten in Antwerpen, Gent, Hasselt, Leuven en Brussel. Supporters kunnen de studenten aanmoedigen via een livestream op de site van Telenet.

Om het universitaire jaar toch op een positieve noot te starten, laat Telenet samen met Vier en Woestijnvis 100 studenten zich in een container met elkaar meten in een zware zevenkamp: lopen, monkeybars, golf, roeien, schieten en fietsen.

“Studenten komen uit een moeilijke periode en gaan ook nog een lastige tijd tegemoet. Dit academiejaar kunnen ze hun energie niet kwijt in feestjes, festivals en evenementen. Daarom hebben we voor een coronaproof én sportief alternatief gezorgd om het jaar toch goed te starten. Het originele Vier-format van ‘De Container Cup’ is daarvoor perfect geschikt. Veel jongeren hebben alle afleveringen gezien en wilden het graag zelf ook eens uittesten. Nu geven we hen die kans”, zegt Jesse De Backer, Brand Activation Manager bij Telenet.

Meer dan 800 online inschrijvingen

Meer dan 800 studenten gaven zich online als kandidaat voor de wedstrijd op. Vooral mannen bleken geneigd zich in te schrijven. Een driekoppige jury met vertegenwoordigers van de organisatoren selecteerde 100 studenten op basis van de zin en motivatie die ze bij hun inschrijving konden overbrengen.

De vijf grote universiteitssteden Antwerpen, Gent, Hasselt, Leuven en Brussel nemen het tegen elkaar op. Per stad zullen 20 studenten de container induiken.

“Op de terreinen waar ‘De Container Cup’ zal doorgaan, wordt het aantal aanwezigen tot een minimum beperkt. Stewards zullen erop toezien dat wie toch langskomt een veilige sociale afstand kan bewaren. Alle coronamaatregelen zullen ook nauwgezet opgevolgd moeten worden. Er is alcoholgel aanwezig en het dragen van een mondmasker is verplicht”, aldus Jesse De Backer

Wie in de voetsporen treedt van Mathieu Van der Poel en Hanne Claes - de winnaars van ‘De Container Cup’ voor atleten - weten we tussen 5 en 9 oktober. De strafste student sleept een Macbook Air in de wacht.

Telenet roept de supporters die de studenten willen aanmoedigen op om dat zo veel mogelijk van thuis uit te doen. Ze kunnen alle actie in ‘De Container Cup’ volledig coronaproof via een livestream volgen.

AANGERADEN