Geen carnaval in Ledeberg én in Sint-Amandsberg

Foto: DVH

Gent -

Het carnaval van Ledeberg én dat van Sint-Amandsberg is afgelast. Vooral in die laatste deelgemeente is dat een harde dobber. Het vijfentwintigjarige jubileum gaat niet door.

Ledeberg zal in 2021 geen carnaval vieren. “De voorbereidingen starten normaal gezien eind augustus, maar door Covid-19 kan dat nu niet”, zegt Christof Cauwels, keizer carnaval en voorzitter van het organisatiecomité carnaval Ledeberg.

“We kunnen nu niet aankloppen bij lokale sponsors die het moeilijk hebben. Een startavond in een zaal die maar voor de helft gevuld is, vinden we ook maar niets. En tijdens een stoet de veiligheidsmaatregelen naleven, is al helemaal ondenkbaar”, klinkt het. Ledeberg gelast dus alles af en focust meteen op 2022.

Ook in Sint-Amandsberg volgend jaar geen carnaval, besloot de Engelraad. In Sint-Amandsberg komt de afgelasting dubbel zo hard aan, want de vereniging zou midden maart 2020 het 25-jarig bestaan van carnaval in Sint-Amandsberg vieren.

“We zouden die verjaardag met één jaartje uitstel in 2021 vieren, maar ook dat gaat dus door corona niet door”, aldus Michael Coppieters, voorzitter van de Engelraad in Sint-Amandsberg.

Door Rudy Tollenaere en Jan Vens
AANGERADEN