Man stak broer twee keer met mes, maar wordt vrijgesproken: “Een stom ongeval”

Foto: Photo News

Gent -

Een Gentenaar werd maandag vrijgesproken voor het neersteken van zijn broer na een vechtpartij aan de Muide. Volgens de rechter was er geen sprake van poging tot doodslag. Daarmee volgde hij de verdediging die de feiten omschreef als een stom ongeval.

De feiten dateren van april 2019. In een café aan de Muidepoort ontstond er een vechtpartij tussen twee broers. Daarbij stak de ene broer de andere tweemaal tussen de longen en de lever. De beklaagde en zijn advocaat omschreven de feiten als een stom ongeval.

Volgens advocaat Dennis Van Overstraeten probeerde de man zijn broer, die onder invloed was, te kalmeren. De verdediging opperde dan ook in hun betoog dat de man tijdens een schermutseling was gevallen op dat mes. “Hij had geld nodig om drugs te kopen. Daarvoor doet hij alles, zelfs zijn broer met een mes bedreigen.”

Het Openbaar Ministerie sprak dat tegen. “De twee gerichte messteken tonen aan dat hij niet zomaar gevallen is. Hij had de intentie om zijn broer te doden.” De procureur vorderde daarom een effectieve gevangenisstraf van een jaar wegens poging tot doodslag, maar daarin werd hij dus niet gevolgd door de rechtbank. De man kreeg de vrijspraak.

Door Simon Dekaezemaker
AANGERADEN
Meest recent