Marc Jacobs en Dr. Martens werken na 27 jaar opnieuw samen

 ©  Dr. Martens

Dr. Martens brengt nog deze maand een paartje veganistische laarzen uit dat werd ontworpen door Marc Jacobs. Zo’n 27 jaar geleden werkten het schoenenmerk en de ontwerper voor het eerst met elkaar samen.

flb

Dr. Martens viert dit jaar zijn zestigste verjaardag en laat dat niet onopgemerkt voorbijgaan. Een jaar lang wordt elke maand in samenwerking met een merk of ontwerper een speciale editie van de 1460 Remastered boot uitgebracht. In september is Marc Jacobs aan de beurt. Het is een vegan rode laars geworden met daaraan kettingen met onder meer juweeltjes, sloten en dobbelstenen.

De boots zijn een knipoog naar de punkcollectie die de Amerikaanse designer in 1993 ontwierp toen hij aan de slag was bij Perry Ellis. Een samenwerking met het schoenenmerk maakte daar toen ook deel van uit. “Dr. Martens staat al lang symbool voor individualiteit en tegencultuur”, zegt hij in een mededeling. “We vinden authenticiteit allebei belangrijk.”

De laars is vanaf 26 september verkrijgbaar via onder meer de website van Dr. Martens.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners