Raf Simons breidt eigen modelijn uit met vrouwencollectie

Raf Simons toen hij de CFDA-award in ontvangst mocht nemen, de belangrijkste modeprijs in de VS. ©  AFP

Raf Simons ontwerpt al een kwarteeuw mannenkleding onder zijn eigen naam, maar daar komt vanaf volgend seizoen ook een vrouwenlijn bij, zo heeft de Belgische modeontwerper aangekondigd.

edm

Wie het werk van modeontwerper Raf Simons erg genegen is, kan maar beter plaatsmaken in zijn kledingkast. De Belg stelt volgende week niet alleen de eerste collectie voor die hij ontwierp voor zijn nieuwe werkgever, het Italiaanse modehuis Prada, maar breidt ook zijn eigen modelijn uit met een vrouwencollectie. Dat heeft hij aangekondigd op zijn sociale media.

De collecties voor mannen en vrouwen zullen simultaan worden voorgesteld op 23 oktober, maar buiten wat steekwoorden werden geen verdere details bekendgemaakt. Dat er wordt gerefereerd naar ‘teenage dreams’ en ‘question everything’ doet uitschijnen dat hij geen radicaal andere weg zal inslaan: zijn eigen modelijn is altijd sterk verbonden geweest met de jongerencultuur en elektronische muziek.

Simons lanceerde zijn eigen label in 1995, en tekende pas voor het eerst een volwaardige damenslijn toen hij in 2005 werd aangesteld als creatief directeur bij Jil Sander. In 2012 werd hij binnengehaald bij het Franse modehuis Dior, waar hij voor het eerst ook haute couture maakte, maar hield het daar na drie jaar voor bekeken om terug op zijn eigen label te focussen. Tussen 2016 en 2018 tekende hij de collecties bij Calvin Klein, en eerder dit jaar werd hij door Miuccia Prada aan boord gehesen als co-creatief directeur om samen met haar de beide collecties te tekenen.

Aangeboden door onze partners