Tweede overlijden en 5 nieuwe coronagevallen in Gents rusthuis Domino

Bron © BELGA

Foto: fvv

Gent -

In het Gentse woon-zorgcentrum Domino is een tweede bewoner overleden aan het coronavirus. Het gaat om een oudere patiënt die al andere aandoeningen had. Dat bevestigt de directie van het woon-zorgcentrum aan Belga. Na een grootschalige test-operatie van 150 bewoners die niet in een cohorte-afdeling verbleven zijn nog eens vijf besmettingen vastgesteld.

Vorige week bleken in het Gentse woon-zorgcentrum dertien mensen van een afdeling met dertig bewoners besmet met het virus. Er waren ook vier personeelsleden besmet. De bewuste afdeling werd in quarantaine geplaatst en de directie besliste om vijf andere afdelingen met nog eens een 150-tal inwoners te testen.

Van de 142 testen zijn maandag de resultaten van 132 testen gekend. Vijf bewoners zijn uit die testen positief gebleken. Drie van hen zijn overgebracht naar de cohorte-afdeling. Onder het personeel zijn ondertussen acht gevallen gedetecteerd. Een externe medewerker en twee studenten hebben ook positief getest. Die studenten zijn niet langer actief binnen het woon-zorgcentrum. De directie zal de quarantaine op de getroffen afdeling nog minstens een week handhaven.

AANGERADEN
Meest recent